Kokio dydžio tortą ir kiek saldėsių pasiruošti šventei?

Planuojant šventę svarbu ne tik apsvarstyti kaip dekoruotų ar kokio skonio saldėsių norėsite, bet ir numatyti reikiamą jų kiekį. Užsakant desertus norisi, kad visiems šventės svečiams visko užtektų, tačiau kartu ir nereikėtų išmesti galybės likusio maisto. Patariame šį klausimą netgi apsvarstyti pirmiausiai, o tik vėliau galvoti apie skonius ar papuošimus. Kad tai padaryti būtų lengviau, dalinamės mūsų rekomendacijomis.

Užsakant saldėsius žinokite bent jau numatomą šventės dalyvių skaičių. Įprastai vienam svečiui skaičiuojama 120-150 g torto ir 2-3 desertai (keksiukai, pyragaičiai, desertai indelyje ir pan.), tad žinodami bent jau apytikslį svečių skaičių galėsite nesunkiai pasiskaičiuoti, kokio dydžio torto ar kiek saldumynų reikės.

Žinant reikiamą kiekį, galėsite lengviau išsirinkti torto formą ar aukštų skaičių. Šioje vietoje rekomenduojame nepamiršti ir to, kad visų skoniai yra skirtingi. Nors sakoma, kad visiems neįtiksi, tačiau dėl svečių stengtis visuomet norisi! Kuo daugiau svečių bus, tuo didesnė tikimybė, kad skoniai nesutaps, tad tokiu atveju patariame rinktis kelių aukštų tortus ir kiekvienam aukštui parinkti skirtingą skonį. Vienas gali būti su gaivus vaisinis, kitas – saldus šokoladinis, dar kitas – mėgstantiems tradicinius skonius. Be to, daugiaaukštis tortas taps tikra šventės puošmena!